Llei de memoria historica a Catalunya. Tots a favor excepte el PP i Ciudadanos. Ja veiem tothom de "que pie calza..."

Jo definiria aquestes explicacions com unes "excuses de mal pagador". Vaja, que crec tothom queda retratat...


Que va dir Albert Rivera de 'Ciudadanos' per que votaven en contra ??


"...I per què dic això? Doncs, perquè és evidentment –perquè és evidentment– una visió sens dubte esbiaixada, una visió determinada. Perquè en aquesta exposició de motius es parla de feixisme, de totalitarisme, es parla de la Guerra Civil, però, parlant de feixisme i de totalitarisme, no he vist cap menció a Eta. No he vist cap menció a la banda terrorista Eta, que també és feixista i totalitarista; no he vist cap menció al terrorisme de Terra Lliure –no n’he vist cap menció. No penso que de l’exposició d emotius es derivi la condemna al terrorisme, que és feixisme, que tenim avui dia, per desgràcia, en plena democràcia, que veiem com avui dia copa i forma part del nostre dia a dia de la nostra realitat política.
On està la condemna... Si volen parlar de memorial democràtic i no d’una determinada visió sectària, sinó de memorial democràtic, on està la condemna expressa en aquesta exposició de motius del totalitarisme que representa el terrorisme avui dia? On està la crítica a la tradició xenòfoba i racista del nacionalisme basc?
Ara els diré una frase, que suposo que els deu sonar a alguns de vostès, diu: «Más que hombres semejan simios, poco menos bestias que el gorila, no busquéis en su rostro la expresión de la inteligencia humana ni de virtud alguna, su mirada solo revela idiotismo y brutalidad.» Això ho podria subscriure el senyor Hitler, però ho subscriu el senyor Sabino Arana, fundador del Partit Nacionalista Basc. Però no he vist cap condemna aquí, en aquest Parlament, ni en aquest memorial democràtic a aquests valors xenòfobs i racistes..."

Que diu el PPC per votar en contra ??


"...perquè és un projecte dirigista, un projecte partidista, un projecte per acontentar uns i deixar en l’oblit els altres.
Les generacions d’avui no tenen cap deute, a diferència del que posa de manifest el projecte en la seva exposició de motius. Des de la nostra òptica, des del nostre grup parlamentari, entenem i repetim que les generacions actuals no tenen cap deute amb el passat, amb el nostre passat. Els deutes, honorable conseller, per als morosos; el present i futur, per a la nostra societat civil i la història, per als historiadors. I des del Partit Popular de Catalunya i especialment des del nostre grup parlamentari sempre hem estat favorables a la justa reparació de les víctimes, a les víctimes de la repressió franquista, però també –però també– és obligat fer-ho extensiu a tots els que varen patir la violència incontrolada en la zona republicana durant la Guerra Civil.
Però per a homenatjar les víctimes, unes i altres, cal evitar sectarismes, cal evitar l’ús oportunista de la memòria més dramàtica de la nostra història i cal, en definitiva, evitar que el Parlament assumeixi el rol d’historiador, que el Parlament assumeixi el rol d’inquisidor i que el Parlament assumeixi el rol de jutge i part. Jutge i part de la nostra història..."