Un tema 'xungu'

Amnisitia Internacional ha publicat un informe sobre els actes de tortura i maltractament per part de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat d'Espanyol.

(http://www.es.amnesty.org/paises/espana/pagina/tortura-y-malos-tratos/)

Denuncia que no són fets aïllats, sinó que es donen a totes les comunitats autònomes i tenen una "impunitat gairebé total". En la noticia que ha aparegut a El Periòdico, el president d'AI a Espanya, Esteban Beltrán, ha explicat que els agents de policia estan per sobre de la llei perquè se'ls aplica la presumpció de veracitat quan solament s'hauria de tenir en compte el principi d'imparcialitat. Quan una persona és maltractada per un agent de policia, ha assegurat, se l'intenta dissuadir perquè no denunciï, els companys del cos neguen els fets per corporativisme, la fiscalia s'oposa a obrir diligències i els jutges arxiven la majoria dels casos sense haver demanat una investigació.

A.I. recorda any rera any això que es horrible i que una mica tots volem mirar de cantó i oblidar-ho instantaniament: la tortura esta a casa nostre. Aixì ho diuen les dades. No som una excepciò dins del mòn ni dintre de l'Unió Europea, però es pot fer mès. Amnisita Internacional, per exemple, ha demanat al Govern que creï un organisme independent que garanteixi la investigació immediata, imparcial i exhaustiva de qualsevol cas en què existeixi una sospita que els policies han infligit maltractaments. Son temes xungus, però no es poden oblidar.