Un ministre japonès se suïcida després d'un escàndol de corrupció


EFE TÒQUIO

El ministre d'Agricultura, Boscos i Pesca japonès, Toshikatsu Matsuoka, ha mort després de penjar-se en un edifici residencial per a parlamentaris de Tòquio, segons informa l'agència local Kyodo.

Matsuoka, immers en un escàndol per suposada corrupció i malversació de fons públics, va ser traslladat a un centre hospitalari de la capital, on ha ingressat inconscient i amb aturada cardíaca, i poc després s'ha certificat la seva mort.

Segons Kyodo, el ministre s'ha penjat amb una corda al saló de la seva residència i ha estat trobat a les 12.18 hora local (03.18 hores a l'Espanya peninsular) pel seu secretari i el seu guardaespatlles, que han avisat una ambulància.

Menys d'un any de ministre Toshikatsu Matsuoka formava part del Govern de l'actual primer ministre, Shinzo Abe, des de la seva constitució, el setembre del 2006, càrrec al qual va accedir després d'una llarga trajectòria al Ministeri d'Agricultura.

L'oposició havia reclamat insistentment la seva dimissió els últims mesos a causa de diversos escàndols per suposada corrupció. El polític japonès havia estat acusat d'acceptar donacions per part d'empresaris que optaven a projectes públics dependents del seu departament i de no donar una explicació clara d'elevades partides pressupostàries del seu ministeri.