Detingut per anunciar la venta de haixix


24/4/2007 Badalona - El periodico

"Sembla una broma per no ho és. Els Mossos han detingut Marcos R. I., un espanyol de 32 anys a qui no se li va acudir res mès per publicitar la venda d'haixix que redactar un anunci, amb el seu nom i el planol de casa seva inclós, i inundar de fotocópies els carrers adjacents a un institut.

Al llegir l'anunci, escrit amb infinitat de faltes d'ortografia i incorreccions gramaticals, els Mossos d'Esquadra van dubtar de la seva autenticitat, sobretot perquè no és habitual que un traficant faciliti el seu nom i la localització del punt de venda de la droga. La vigilància policial va donar un resultat que no era cap acudit: 12 vendes en una tarda, algunes a menors. El manuscrit anunciava "costo del gueno" a manera de títol, per desprès advertir que anava destinat "ha chabale rollao y no venir lo menore", principi que desprès passava per alt. El delicte que se li imputa és contra la salut pública amb la circumstància agreujant de venda a menors.

La nota contenia orientacions sobre com localitzar el punt de venda, que precisament era la casa del traficant a Badalona. En els bancs "de asentarse" de darrere del seu domicili, precisava l'anunci, per desprès advertir que, si no es mantenia la discreció, no "su vendo na". Una vegada al banc, el traficant proposava "silvar" a sota de la "bentana" perquè¨ ell sortia a vendre. Per finalitzar, la nota informava del preu: 20 "uros" una barreta.