Reflexions sobre el poder municipal a Sabadell

A la ciutat de Sabadell tenim alcaldia socialista, és a dir, del PSC. Aixo voldria dir que tenim uns polítics progressistes al capdavant del poder municipal. I per que ho poso en condicional?

Aquest mati, despres de passar per l'ajuntament a recollir el programa de Festa Major, m'he trobat uns quants dirigents socialistes caminant pel carrer... Per un segon, he pensat en apropar-me per fer un comentari tipus "A qui voleu enganyar?". Obviament no ho he fet: ells son polítics professionals i saben perfectament que son simples titelles del poder real, del poder economic. No els hi descobrire el mediterrani ara jo!!
Certament, tenen poc marge de moviment a la hora de pendre decisions. La vida es com es, i no es pot anar en contra dels designis del Totpoderos!
Quan va haver-hi la lluita entre marxistes i anarquistes ja fa molt de temps, els llibertaris denunciaven que la dictadura del proletariat nomès era canviar la persona que s'assentava al despatx del jefe: es a dir, treure el patró i posar-hi el delegat del partit comunista. Pero tots els processos (designació del treball, presa de decisions, organització de l'empresa, etc...) continuava igual. Per tant, el concepte de treball continuava intacte, canviava qui prenia la decisió. I en tot cas, canviava sota quins conceptes es prenia una decisió en concret. Pero el fet de subordinacio d'uns quants envers el dirigent seguia manant el dia a dia de la gent.

Pero que proposaven els llibertaris?? Ni mès ni menys que una revolució de la espécie humana a nivell mundial !!! Sonava fort, i mès encara si això suposava eliminar de cop els privilegis que bastanta gent tenia... i te.

Qui mana al món? Qui mana a l'estat espanyol? Qui mana a Catalunya? Qui mana a Sabadell? O dit d'altre manera: pots manar a Sabadell i anar en contra del Banc Sabadell? Pots manar a Catalunya i anar en contra els interessos de la Caixa? Pots manar a Espanya i anar en contra del Banco Santander?

Que cadascú respongui segons la seva consciencia, pero jo en la resposta no hi veig dubtes. Els polítics sempre tindran la Gran Excusa: no ho puc canviar-ho tot, pero petits canvis es poden fer! Ara be, on es delimita la separació entre fer el que pots o tapar la merda per que la gent no s'emprenyi?

Si jo se per la informació que surt a la borsa, que els grans bancs tenen guanys increibles, amb aument de beneficis brutals del 30 i el 40%, quan em diguin que no puc fer canvis bruscos en la política economica per no fer trontollar el sistema, que haig de fer?

En Manuel Bustos, alcalde de Sabadell, no em crec que sigui d'esquerres. En tot cas, esta al partit que mès bon rotllo dona: es progre, pero sense passar-se. Esta amb la gent d'esquerres, pero fa politiques de dretes. Esta dintre del raonable, i queda be amb tothom. No li discuteixo. Pero aquest cinisme et fot una mica... potser no es del tot honrat... sempre es poden tapar les vergonyes uns als altres: el pp fa de fatxa i et fa por, i aixi veus els socialistes com el mal menor.

A Sabadell, amb la Festa Major Popular de les Barrakes ha passat aixó: els socialistes van dir que l'emplaçament d'aquestes seria al lloc segons consens de tots els grups municipals. Be, ja va sortir Convergencia i Unió que no volia les Barrakes al centre de la ciutat, i clar, els socialistes han tingut que canviar-ho...

Tant a nivell municipal com estatal d'això es tracta: tu fas de dolent aqui i jo el faig allà.

Que estem millor que fa 30 anys? Segur! Que estem millor que altres zones del món? Segur! Que hi han grans cinics dirigint el teatre de la política mentre els mon real segueix donant guanys i qualitat de vida a una classe privilegiada? Segur!

En tot cas, nomès era una reflexió hores abans d'anar de Festa Major Popular a ballar, cantar i beure. Com diu una canço dels Ojos de Brujo: "...Si este mundo anda perdío. Y no encuentras la razón. Échate una buena rumba y baila! Baila! Baila! No pa olvidar, sino pa llevarlo mejor escucha..."