L'esport de cremar fotos d'un senyor que fa de cap d'estat

La pilota s'ha fet massa gran i ara no saben com parar-la?


La Casa del Rei (escrit en majúscules per donar-hi mès seriositat) ha fet una declaració pública (en el article d'El Mundo no posa si es un comunicat, si ho ha dit algú en concret... era una roda de premsa?... res, com si hagues vingut del màs allà...) condemnen la crema de fotos del monarca.

Diuen que ès com un "ataque a la unidad de España y a la Constitución". M'ha fet gràcia que diuen "Pese a que las manifestaciones han sido minoritarias (és a dir, tranqui penya que nomès son quatre gats...), no por ello dejan de suscitar preocupación en Zarzuela (pero no fotem! que per una tonteria com aquesta no ens fotin la paradeta enlaire...).

I reflexionen sobre el contexte social que possibilita accions com les cremes de fotos. Pensen básicament que hi han tres problemes per solucionar-ho. Primer, que tenir un partit clarament independentista al govern (ERC),dificulta molt solucionar-ho. Tambè ha empitjorat la situació el tema del nou Estatut. La gent que s'ha decepcionat pel resultat final, s'ha emprenyat. I això tampoc ajuda a la solució. I finalment pensen que estar en campanya pre-electoral tambè fa que els partits es mostrin mès radicals i enfrontats.

I clar, ja tenim el Zaplana en la seva salsa: que si això demostra la impunitat que viu el país... sents comunicats dient que si això fa perillar el sistema de llibertats i altres exageracions que encara encenen mès els ànims de los jovenes independentistas radicales catalanes. En conclusiò, que tens el debat de la monarquia al carrer. I clar, amb els preus dels pisos com estan, que et diguin que uns paios viuen de cullons per que mira, son reis i ja esta, pos te el perill que et dongui per cagar-te en aquesta situació. I no crec que a la Casa del Rey li faci gràcia. I em pregunto jo: mai abans s'havia fet lo de cremar una foto del rei?

Buenu, ves a saber que pensen... Com diuen Los Delinquentes en una canço: ...que yo no tengo na que ver con los bigotes señoriales que se pasean por Jerèz...