I ara a que ve?

En pocs dies de diferencia, m'ha sobtat trobar-me dos aparicions als mitjans de comunicació: primer, l'enquesta d'El periòdico sobre l'autoderminació i desprès en Carod-Rovira a TVE-1.
L'enquesta apareixia en portada portan una xifra que xoca: 6 de cada 10 catalans esta a favor d'un referendum d'autodeterminació. I dic que xoca, per que no es gens habitual aparicions a la premsa d'enquestes favorables a tesis independentistes. Tot i que desprès puntualitza que seria un 34% el que votaria sí, per que precisament El Periodico, és a dir, òrbita socialista, ho va publicar?
I uns dies mès tard, un altre mitjà 'socialista', treu a prime-time en Carod-Rovira explican el seu projecte de referendum.
Podem atribuir a la casualitat els fets explicats, però tambè podem analitzar-ho al estil 'Hercules Poirot': a qui beneficia el crim comès? Doncs aquest es el primer sospitòs.
A qui beneficia que es ventili un desig pro-independentista en la societat catalana? I tinguem en compte en pocs mesos hi ha campanya electoral.
El PP, desde un punt de vista mediàtic, ha estat en els últims anys, fent una oposició dura. Per tant, esta mostran una imatge radical davant el gran públic. Si el PSOE pot demostrar que aquesta actitud provoca tensió i 'mal rotllo' (entenguis aquí com alimentar aspiracions separatistes en les nacionalitats històriques), pot fer que votants peperos acabin sent conservadors i busquin la conciliació i el bon rotllet d'en Rodriguez (en Rodriguez Zapatero, ja que vol que s'utiltzin els dos cognoms, i no entenc que te de dolent Rodriguez, ja que el seu antecesor es deia Gonzalez a seques...).
I aquí tambè vindria a cuento temes com Batasuna, el pla Ibarretxe i la crema de fotos del rei. Mostrar fortalesa davant aquestes aspiracions, però sempre amb un caire conciliador per fer a la contra del PP.
O dit d'altre forma, acabar com sempre apareguen el duet policia bo i policia dolent. Que això si que ho te el sistema parlamentari bipartidista. Que fàcilment donar uns rols ben establerts als dos jugadors.
Potser no es aquesta l'explicació, i per això em pregunto I ara a que ve?